Ballet

Een perfecte basis voor elke dans

De klassieke ballettechniek is een uitstekende basis voor elk bewegend lichaam. Ballet is er voor jong tot oud, ongeacht lichaamsbouw of lenigheid! Voor alle dansopleidingen is deze techniek de basis en het begin van iedere danser in wording.

We beginnen met de echte ballettechniek vanaf 7 jarige leeftijd. Op zoek naar balletlessen voor 3-6 jarigen? Kijk dan bij kleuter- en kinderballet.

Lees meer over deze les of bekijk direct het Lesrooster zodat je jouw dansles kunt plannen.

Wat doe je tijdens een Balletles?

Tijdens de balletles beginnen we met een warming up en doen we verschillende oefeningen aan de ballet-barre voor krachtopbouw, muzikaliteit, houding, lenigheid en coördinatie. Daarna werken we verder aan de ballettechniek in het midden met bewegingen op de plaats en door de ruimte, zoals sprongen, pirouettes en kleine danscombinaties. Het laatste deel van de les gebruiken we de behandelde techniek voor het instuderen van een choreografie.

Onze groepen

Ballet vanaf 7 jr.

De dansers worden op speelse manier steeds meer bewust gemaakt van de basisprincipes van het klassieke ballet. Deze basistechniek in combinatie met themamuziekjes, wordt afgestemd op de belevingswereld en motorische ontwikkeling van de dansers. Er is voldoende ruimte voor het ontwikkelen van de eigen creativiteit. Er zal elk jaar steeds meer nadruk komen te liggen op de klassieke ballettechniek, waarbij dansplezier altijd voorop blijft staan!

Selectieklas Ballet vanaf 10 jr.

Er is een selectie klas ballet voor getalenteerde en gemotiveerde dansers. Zij krijgen de kans om meer podium ervaring op te doen, middels dansdemonstraties en extra optredens. Voorwaarde is dat ze naast hun selectie klas nog een 2e les (naar keuze) van ons dansrooster kiezen met ‘talentenkorting’. Om toegelaten te worden tot deze les, zal er een auditie plaatsvinden tijdens de eerste dansles van de nieuwe deelnemer.

Beginners/midden vanaf 16 jr.

Heb je weinig of enige danservaring, dan adviseren we de beginners/midden les. Iedereen, ongeacht je ervaring op dansgebied, kan instromen in deze les. Hier wordt een stevige basis gelegd voor de ballet techniek.

Midden/gevorderd vanaf 16jr.

Heb je zeker 3-4 jaar aaneengesloten balletlessen gevolgd, dan adviseren we deze les. In deze les wordt je uitgedaagd je te verdiepen in de techniek, krijg je danscombinaties met meer verschillende danspassen en ligt het tempo iets hoger. Kijkend naar de fysieke mogelijkheden per persoon, wordt overlegd met de deelnemers om te starten met de spitzen techniek.

Gevorderd/vergevorderd vanaf 16 jr

In de dansles voor gevorderden wordt de danstechniek nog verder uitgewerkt en verdiept. Het tempo van de les ligt hoog. We veronderstellen dus ruime tot semi professionele ervaring in de danstechniek. In deze les geven we spitzen techniek.

Kledingadvies

Balletpak, roze/witte balletmaillot met voet, slappe balletschoentjes (liefst met splitzool) en/of spitzen. Tijdens de eerste lessen is een strak T-shirt, legging en sokken ook prima.

Keertje meedoen?

Leuk! Je kunt geheel vrijblijvend een keer met ons mee doen. Bekijk het dansrooster zodat je een proefles kunt plannen, of meld je gelijk aan met onderstaande knop.

Op zoek naar een andere of aanvullende les?

Check dan vooral onze andere dansstijlen.