Hiphop

Attitude, Lifestyle en vette beats

Hiphop omvat een aantal stijlen zoals streetdance, popping, locking en breakdance. Het is een levensstijl, maar vooral bekend als muziekstijl. Het is ontstaan in de jaren ’70 van de twintigste eeuw in New York en dan voornamelijk in de arme wijk The Bronx,  die destijds bewoond werd door vooral Afro-Amerikanen en latino’s. Hiphop is een krachtige cultuur en heeft er voor gezorgd dat de jongeren uit de getto’s en andere achterbuurten een eigen stem kregen.

Lees meer over deze les of bekijk direct het Lesrooster zodat je jouw dansles kunt plannen.

Hoe ziet een Hiphop les eruit?

De les begint altijd met een goede warming-up om alle spieren los te maken. Daarna werken we aan de danspassen op de plaats en door de ruimte. Het laatste deel van de les gebruiken we de behandelde passen voor het instuderen van een danscombinatie. Hiphop is een dansstijl die vraagt om veel energie, creativiteit en ritmegevoel.

Specifieke kenmerken van Hiphop:
– bewegen met een bounce, lichaamszwaartepunt bij de grond, isolaties
– er wordt gebruikgemaakt van rap, hiphop, r&b, funk, top 40, enzovoort
– te zien in videoclips – dans om de dans: elkaar uitdagen (‘battle’) en jezelf tonen
– accenten van de dans vallen vaak samen met de (syncopische) accenten en/of beat van de muziek 

Onze groepen

Vanaf 10 jaar wordt er een combinatie in lessen gegeven van streetdance en hiphop. Het voordeel van de combinatie streetdance/hiphop is dat alle basisonderdelen aan bod komen. Want niets is zo belangrijk om eerst de basis onder de knie te hebben voordat je doorgaat naar de volgende stap. De wat toegankelijkere muziekstukken voor streetdance zijn perfect voor de jongere kids.

Vanaf 12 jaar wanneer de dansers wat meer vrij zijn in het bewegen en de basistechniek goed beheersen, kan er meer hiphop gegeven worden. De rauwe en stoere hiphop muziek sluit goed aan bij de tieners.

Kledingadvies

Losdragende kleding: T-shirt, broek en gymschoenen (met schone zool)

Keertje meedoen?

Leuk! Je kunt geheel vrijblijvend een keer met ons mee doen. Bekijk het dansrooster zodat je een proefles kunt plannen, of meld je gelijk aan met onderstaande knop.

Op zoek naar een andere of aanvullende les?

Check dan vooral onze andere dansstijlen.