Moderne dans

Een vrije expressieve manier van dansen. Leg je emotie in je dans.

Moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van het klassieke ballet.

Moderne dans is eigenlijk een verzamelbegrip, er vallen verschillende danstechnieken onder. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze als tegenreactie op het klassieke ballet ontwikkeld werden: vrijere, expressieve bewegingsvormen waarbij natuurlijke aspecten als gewicht, zwaartekracht, adem, spanning en ontspanning een belangrijke rol spelen.

De moderne dans stijl die gebruikt wordt bij Dance d’Alí is niet vastgelegd en varieert van docent tot docent.

Lees meer over deze les of bekijk direct het Lesrooster zodat je jouw dansles kunt plannen.

Hoe ziet een les Moderne dans eruit?

Moderne dans is inspannend en expressief. De les begint altijd met een warming-up om alle spieren los te maken. Daarna werken we aan de moderne danstechniek door middel van oefeningen en bewegingen op de grond, op de plaats en door de ruimte. In het laatste deel van de les gebruiken we de behandelde techniek voor het instuderen van een danscombinatie. Die danscombinaties kunnen variëren in stijl. Er wordt gedanst op uiteenlopende muziekstijlen, waarbij aandacht wordt besteed aan o.a. timing, frasering en dynamiek.

Onze groepen

Moderne dans vanaf 11 jaar De techniek wordt in de lessen aangepast aan het muziekkeuze en de belevingswereld van de jonge dansers.

Selectie klas Moderne dans voor getalenteerde en gemotiveerde dansers vanaf 11 jaar. Zij krijgen de kans om meer podium ervaring op te doen, middels dansdemonstraties en extra optredens. Voorwaarde is dat ze naast hun selectie klas nog een 2e les (naar keuze) van ons dansrooster kiezen met ‘talentenkorting’. Om toegelaten te worden tot deze les, zal er een auditie

Beginners/midden niveau vanaf 16 jr. Heb je weinig of enige danservaring, dan adviseren we de beginners/midden les. Iedereen, ongeacht je ervaring op dansgebied, kan instromen in deze les. Hier wordt een eerste start gemaakt met de moderne danstechniek.

Gevorderd niveau vanaf 16 jr. In de dansles voor gevorderden wordt de danstechniek verder uitgewerkt en verdiept. Het tempo van de les ligt hoger. Op dit moment bieden wij alleen modern jazz aan op gevorderd niveau.

Kijk voor dansers jonger dan 11 jaar en de gevorderde dansers bij de dansstijl Modern Jazz.

Kledingadvies

T-shirt of balletpak, legging of maillot en sokken. Het lange haar graag vastbinden.

Keertje meedoen?

Leuk! Je kunt geheel vrijblijvend een keer met ons mee doen. Bekijk het dansrooster zodat je een proefles kunt plannen, of meld je gelijk aan met onderstaande knop.

Op zoek naar een andere of aanvullende les?

Check dan vooral onze andere dansstijlen.