Jazzdance

Een dynamische manier van bewegen met een jazzy tintje

Jazzdance, ook wel jazzballet genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals pop, rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser.

Jazzdance is door de combinatie van stijlen en choreografie een dynamische, veelzijdige en technische dansstijl en dé dansvorm voor de echte podiumbeesten! Het is een vrijere dansstijl die weer op te delen is in verschillende stromingen binnen de jazzdance, zoals Modern jazz en Pop-Showdance. De dansstijl kenmerkt zich door muzikaliteit, ritmegevoel, coördinatie en kracht in bijvoorbeeld grote sprongen, draaien en expressiviteit.

Lees meer over deze les of bekijk direct het Lesrooster zodat je jouw dansles kunt plannen.

Hoe ziet een les Jazzdance eruit?

Jazz is inspannend en expressief. De les begint altijd met een warming-up om alle spieren los te maken. Daarna werken we aan de jazz danstechniek door middel van oefeningen en bewegingen op de plaats en door de ruimte. We gebruiken de behandelde techniek voor het instuderen van een danscombinatie. Die danscombinaties kunnen variëren in stijl. Er wordt gedanst op uiteenlopende muziekstijlen. We sluiten de les af met spierversterkende- en lenigheidsoefeningen.

Onze groepen

Pop-Showdance vanaf 8 jaar Deze les is geschikt voor jonge dansers met een passie voor musical, theater, broadway en vrolijke popmuziek. Sta jij als eerste op de dansvloer en hou je van de spotlights dan is deze les iets voor jou. Net als in de jazz dance les wordt de les gestart met een warming-up en technische oefeningen. 

Jazzdance Beginners/midden niveau vanaf 16 jaar. Heb je weinig of enige danservaring, dan adviseren we de beginners/midden les. Iedereen, ongeacht je ervaring op dansgebied, kan instromen in deze les. Hier wordt een eerste start gemaakt met de jazzdance techniek, waarbij lekker dansen voorop staat!

Modern Jazz Gevorderd niveau vanaf 16 jaar Voor de gevorderde dansers geven wij Modern Jazz. Kijk voor meer informatie bij deze dansstijl.

Kledingadvies

T-shirt of balletpak, legging of maillot en sokken of zwarte jazzdance schoenen. Het lange haar graag vastbinden.

Keertje meedoen?

Leuk! Je kunt geheel vrijblijvend een keer met ons mee doen. Bekijk het dansrooster zodat je een proefles kunt plannen, of meld je gelijk aan met onderstaande knop.

Op zoek naar een andere of aanvullende les?

Check dan vooral onze andere dansstijlen.