Kleuterdans

Spelenderwijs leren dansen.

Peuters, kleuters en kinderen zijn van nature speels en nieuwsgierig. Zij hebben een grote fantasie en veel bewegingsenergie. Deze lessen spelen daarop in.  Er is een ruim aanbod aan danslessen voor kinderen bij Dance d’Alí. Aan de Timpweg voor kinderen vanaf 3 jaar, bij het MFC De Wijert/Helpman vanaf 4 jaar. Voor dubbel dansplezier. 

Lees meer over deze les of bekijk het Lesrooster

Onze groepen

Peuterdans vanaf 3 jaar. Door de verhaaltjes in de les, het gebruik van materialen en themamuziekjes komen de peuters bijna als vanzelf tot dans. Hierdoor ontdekken jonge kinderen al snel de betovering van dansen op muziek. We werken op een speelse manier aan muzikaliteit, gevoel voor dans en lichaamscoördinatie. De oefeningen zijn kort, waarbij actief en passief elkaar afwisselen. Uiteraard gaat dit op speelse wijze met improvisatie- en dansopdrachten om de eigen creativiteit te stimuleren en te ontwikkelen.

Kleuterdans vanaf 4 jaar. De kinderen leren spelenderwijs dansen op verschillende soorten muziek, waarin de allereerste danspassen worden aangeleerd. Door het gebruik van themaverhalen, materialen en themamuziekjes krijgt de kleuter de beginselen van het klassieke ballet, jazzdance en moderne dans aangereikt. Daarbij ontdekken zij al snel de betovering van dansen op muziek. Thema’s zijn o.a. sprookjes, de verschillende seizoenen, feestdagen etc. Dansplezier en de concrete leefwereld van het kind is het uitgangspunt.

Ballet vanaf 6 jaar. We gaan een stapje verder dan in de kleuterdansles. Hoewel lekker bewegen en plezier hebben het allerbelangrijkste blijft, gaan we ook al echte oefeningen doen. De dansers worden op speelse manier meer bewust gemaakt van de basisprincipes van het ballet. Deze basistechniek in combinatie met themamuziekjes, wordt afgestemd op de belevingswereld en motorische ontwikkeling van dat moment. Er blijft altijd voldoende ruimte voor improvisatie en het ontwikkelen van de eigen creativiteit. 

Kledingadvies

Roze balletpakje, evt. omslagrokje, roze balletmaillot met voet en roze balletschoentjes (liefst met splitzool) Voor de eerste lessen is een T-shirt, legging en sokken of kleding waarin ze gemakkelijk kunnen bewegen prima.

Keertje meedoen?

Leuk! Je kunt geheel vrijblijvend een keer met ons mee doen. Bekijk het dansrooster zodat je een proefles kunt plannen, of meld je gelijk aan met onderstaande knop.

Op zoek naar een andere of aanvullende les?

Check dan vooral onze andere dansstijlen.