Modern jazz

Een expressieve dansstijl, met Groove

In de lessen Modern jazz komen elementen uit de moderne dans en de jazzdans samen: de organische bewegingsstijl uit de moderne dans wordt gecombineerd met de ‘groove’ uit de jazzdans. De stijl die men gebruikt bij modern jazz is dan ook niet vastgelegd en varieert van docent tot docent.

Lees meer over deze les of bekijk direct het Lesrooster zodat je jouw dansles kunt plannen.

Wat doe je tijdens een les Modern jazz?

Modern jazz is inspannend en expressief. De les begint altijd met een warming-up om alle spieren los te maken. Daarna werken we aan de jazz- en moderne danstechniek door middel van oefeningen en bewegingen op de grond, op de plaats en door de ruimte. In het laatste deel van de les gebruiken we de behandelde techniek voor het instuderen van een danscombinatie. Die danscombinaties kunnen variëren in stijl. Er wordt gedanst op uiteenlopende muziekstijlen, waarbij aandacht wordt besteed aan o.a. muzikaliteit, ritmegevoel, coördinatie en kracht in bijvoorbeeld grote sprongen, draaien en expressiviteit.

Onze groepen

Modern Jazz vanaf 7 jaar De techniek wordt in de lessen voor jongeren aangepast aan het niveau, muziekkeuze en de belevingswereld van de groep.

Vanaf 11 jaar kan er een keuze gemaakt worden tussen de serieuze moderne danstechniek of de swingende jazzdance lessen.

Beginners/Midden niveau vanaf 16 jaar Heb je weinig of enige danservaring, dan adviseren we de beginners/midden les. Iedereen, ongeacht je ervaring op dansgebied, kan instromen in deze les. Hier wordt een eerste start gemaakt met de moderne danstechniek.

Gevorderd niveau vanaf 16 jaar In de dansles voor gevorderden wordt de danstechniek verder uitgewerkt en verdiept. Het tempo van de les ligt hoger. We veronderstellen dus ruim ervaring in een jazz- en/of moderne danstechniek.

Kledingadvies

T-shirt of balletpak, legging of maillot en sokken. Het lange haar graag vastgebonden.

Keertje meedoen?

Leuk! Je kunt geheel vrijblijvend een keer met ons mee doen. Bekijk het dansrooster zodat je een proefles kunt plannen, of meld je gelijk aan met onderstaande knop.

Op zoek naar een andere of aanvullende les?

Check dan vooral onze andere dansstijlen.