Streetdance

Vette muziek en flitsende choreografie!

Bij Streetdance zijn veel bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Dansen op vette muziek in een flitsende choreografie!

Deze zelfbedachte en zelf aangeleerde dansstijl vindt zijn oorsprong in de straten van Amerika. De dansers waren te arm om dansscholing te volgen en bedachten daarom hun eigen dansbewegingen. Zo ontstond een dansstijl die snel, dynamisch en onverwachts oogt.

De stijl is afhankelijk van onze enthousiaste docenten. Zij doen de dans goed voor en leggen de passen rustig uit, zodat je de coole streetdance/hiphop danspassen snel onder de knie hebt!

Lees meer over deze les of bekijk direct het Lesrooster zodat je jouw dansles kunt plannen.

Hoe ziet een streetdance les eruit?

Streetdance wordt gedanst op snelle muziek, daardoor oogt het flitsend en snel. De les begint altijd met een goede warming-up om alle spieren los te maken. Daarna werken we aan de danspassen op de plaats en door de ruimte. Het laatste deel van de les gebruiken we de behandelde passen voor het instuderen van een danscombinatie.
Streetdance is een wat mildere vorm van hiphop waarbij voornamelijk gebruik gemaakt wordt van basispassen en veel armbewegingen. Er wordt gedanst op muziek die de kinderen op dat moment leuk vinden. De basistechnieken hebben deze kinderen na verloop van tijd allemaal onder de knie.

Onze groepen

Voor kinderen vanaf 4 jaar is er een speelse kennismaking met Streetdance! Bij streetdance zijn veel bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Dansend op vette muziek, worden de eerste danspassen aangeleerd!

Vanaf 6 tot 10 jaar worden zowel de danspassen, als de snelheid en coördinatie ervan verder uitgebreid.  Er wordt gedanst op muziek die de kinderen op dat moment leuk vinden. De basistechnieken hebben deze kinderen na verloop van tijd allemaal onder de knie.

Vanaf 10 jaar wordt er een combinatie in lessen gegeven van streetdance en hiphop. Want niets is zo belangrijk om eerst de basis onder de knie te hebben voordat je doorgaat naar de volgende stap: hiphop, waarbij je wat meer vrij bent in het bewegen.

Is de danser ouder dan 10 jaar? Kijk dan voor meer informatie bij de dansstijl hiphop.

Kledingadvies

Losdragende kleding: T-shirt, broek en gymschoenen (met schone zool)

Keertje meedoen?

Leuk! Je kunt geheel vrijblijvend een keer met ons mee doen. Bekijk het dansrooster zodat je een proefles kunt plannen, of meld je gelijk aan met onderstaande knop.

Op zoek naar een andere of aanvullende les?

Check dan vooral onze andere dansstijlen.