Tapdance

Show. Grandeur. En muziek maken met je voeten.

Tapdans is een vorm van dans waarbij ritmische klanken worden gemaakt door tikken op de grond met metalen plaatjes aan de schoenzolen. Een dansstijl waarbij muzikaliteit en coördinatie een grote rol speelt. 

Bij Tapdans draag je speciale schoenen waar onder de hak en de neus van de schoen ijzers zijn bevestigd. Door op de juiste manier te tappen met je voeten ontstaat muziek en dans tegelijk. Tapdans is een dansstijl gebaseerd op show en revue maar geeft tegelijkertijd het gevoel dat je een muziekinstrument bespeeld. Ritme en samenwerking spelen een grote rol in deze lessen, maar plezier staat altijd voorop!

Lees meer over deze les of bekijk direct het Lesrooster zodat je jouw dansles kunt plannen.

Hoe ziet een Tapdance les eruit?

Je werkt in de les aan diverse basisstappen, handclaps, funky ritmes, uitdagende timing en uiteraard de tapdanstechniek. Deze wordt stukje voor stukje aangeboden zodat iedereen het kan leren. Dans en tap komen samen in choreografieën op hele diverse muzieksoorten. In verband met speciale voettechnieken, is tap dance geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf 8 jaar.

Onze groepen

Tapdance vanaf 8 jaar Tijdens deze lessen wordt op een speelse manier de motoriek, het ritmegevoel en muzikaliteit ontwikkeld. Maar het belangrijkste is dat de kinderen plezier hebben in het tapdansen. Deze lessen worden gegeven op de maandag van 17.00-18.00 uur door Amarins Hof.


Tapdance Beginners/midden niveau vanaf 16 jaar Heb je weinig of enige tapdanservaring, dan adviseren we de beginners/midden les. Iedereen, ongeacht je leeftijd of ervaring op dansgebied, kan instromen in deze les. Hier wordt een stevige basis gelegd voor de tapdance techniek, waarbij plezier altijd voorop staat. Deze lessen worden gegeven op vrijdag van 20.15-21.15 uur door Amarins Hof

Kledingadvies

T-shirt of balletpak, legging en Tapdance schoenen.
Let op: De dansschool heeft geen Tapdance schoenen te leen!
Tip: kijk ook eens op Marktplaats voor een paar tweedehandse Tapdance schoenen.

Keertje meedoen?

Leuk! Je kunt geheel vrijblijvend een keer met ons mee doen. Bekijk het dansrooster zodat je een proefles kunt plannen, of meld je gelijk aan met onderstaande knop.

Op zoek naar een andere of aanvullende les?

Check dan vooral onze andere dansstijlen.